ПОБЕДНИЯТ ПОЛЕТ ПРОДЪЛЖАВА.БОТЕВ СЪСИПА ЮБИЛЕЯ НА ЛЕВСКИ.

Светозар Чакъров

За втори път, след обрата през 1993г., Ботев елиминира Левски след като има  пасив от два гола при гостуването си.
След загубата в София миналата седмица(3:1), Ботев Пловдив победи с 2:0 Левски София и изхвърли сините от турнира за Купата на България.Така канарите окончателно съсипаха юбилея на софиянци и убиха и последните им надежди за нови „забави“ в Европа.

Въпреки слабото първо полувреме, през втората част  жълто-черните показаха, че са по-добрият от двата отбора. В герой на деня се превърна Луис Педро, който влезе като резерва и няколко минути по-късно отбеляза за 1:0. Ботев продължи с опасните ситуации и създаде още няколко добри положения,които за жалост не успя да реализира. В 72-та минута целият стадион бе отново на крака след изстрел на Феребори Доре. Срещата ще се запомни и с двата отменени гола за Левски, заради засади.

Бултрасите доказаха,че са по-добри не само на терена. През всички 90 минути те не спряха да подкрепят отбора и да бъдат с него. ‘’Скъпите’’ ни гости отново показаха ‘’класата“ си и изстреляха дозина сигнални ракети по публиката на Ботев. Публиката на Ботев обаче не остана длъжна. Пленено синьо знаме беше изгорено, а в допънение към него бе вдигнат трансперант с надпис ‘’Враца все още ли обича Левски?’’. Като отражение на  терена, през вторите 45мин на трибуните имаше само една публика и това бе тази на Ботев Пловдив.

В събота, на 22.03,  Ботев отново играе с Левски,този път в София. Нашият обичан клуб се нуждае от безрезервна и непрестанна подкрепа през целите 90 минути. КПБП призовава всички в Събота да са на Герена и заедно да покажем на софиянци Кой е най-великия клуб и Коя е най-добрата агитка в България.

НАПРЕД МОЙ БОТЕВ!


Светозар Чакъров

Светозар Чакъров

Всички 193 новини