ПОБЕДНИЯТ ПОЛЕТ ПРОДЪЛЖАВА.БОТЕВ СЪСИПА ЮБИЛЕЯ НА ЛЕВСКИ.

За втори път, след обрата през 1993г., Ботев елиминира Левски след като има  пасив от два гола при гостуването си.
След загубата в София миналата седмица(3:1), Ботев Пловдив победи с 2:0 Левски София и изхвърли сините от турнира за Купата на България.Така канарите окончателно съсипаха юбилея на софиянци и убиха и последните им надежди за нови „забави“ в Европа.

Въпреки слабото първо полувреме, през втората част  жълто-черните показаха, че са по-добрият от двата отбора. В герой на деня се превърна Луис Педро, който влезе като резерва и няколко минути по-късно отбеляза за 1:0. Ботев продължи с опасните ситуации и създаде още няколко добри положения,които за жалост не успя да реализира. В 72-та минута целият стадион бе отново на крака след изстрел на Феребори Доре. Срещата ще се запомни и с двата отменени гола за Левски, заради засади.

Бултрасите доказаха,че са по-добри не само на терена. През всички 90 минути те не спряха да подкрепят отбора и да бъдат с него. ‘’Скъпите’’ ни гости отново показаха ‘’класата“ си и изстреляха дозина сигнални ракети по публиката на Ботев. Публиката на Ботев обаче не остана длъжна. Пленено синьо знаме беше изгорено, а в допънение към него бе вдигнат трансперант с надпис ‘’Враца все още ли обича Левски?’’. Като отражение на  терена, през вторите 45мин на трибуните имаше само една публика и това бе тази на Ботев Пловдив.

В събота, на 22.03,  Ботев отново играе с Левски,този път в София. Нашият обичан клуб се нуждае от безрезервна и непрестанна подкрепа през целите 90 минути. КПБП призовава всички в Събота да са на Герена и заедно да покажем на софиянци Кой е най-великия клуб и Коя е най-добрата агитка в България.

НАПРЕД МОЙ БОТЕВ!


Всички 213 новини